Delosgaia

de Sahara in

  • We zijn in de Tinfouduinen waar we in een Bedoeïentent hebben overnacht. De volgende morgen zijn we met de 4x4 landcruisers verder gereden. Bij de laatste benzinepomp voor de Sahara stoppen we om brandstof te tanken voor de 4x4. Vanaf de verkeerde kant komt een Frans stel de benzinepomp oprijden en verzoeken nogal bot dat een van onze auto’s bij de pomp wordt weggehaald zodat ze kunnen taken.

  • Onze Marokkaanse chauffeurs hebben absoluut geen haast en de Fransen beginnen er een scene te maken met een zeer kolonialistisch gedrag.
    De volgende stop is Tagounite, dit is een typisch woestijn dorp. Witte huizen waarbij de eerste verdieping breder zijn als de onderste. Hierdoor ontstaat een overkapping over de steeg tussen de huizen.
    In het laatste dorp Mhamid eindigt de asfaltweg, er wordt hier eten en drinken voor de komende dagen ingeslagen. We rijden nu verder over zand en rotsen tot aan de Erg Chegaga. De weg er naar toe gaat langs een aantal kleine dorpen gelegen bij natuurlijk bronnen en we kruizen een aantal droge zijrivieren van de Draa. Omdat we vroeg zijn stoppen we voor een aantal uren bij een kleine oase. Bij de Erg Chegaga staan de tenten voor de nacht al klaar.

  • Luchtspiegeling in de Sahara

    Luchtspiegeling in de Sahara