Delosgaia

Kakamega Reserve - Musoma

 • De volgende morgen staan we om 5.30 op, zodat we om 7.00 kunnen vertrekken. Vandaag geen toast maar gewoon brood gekocht in Kitale. Kip heeft water op de gasbrander gekookt voor koffie en thee. We maken weer een lunchpakket klaar omdat we vandaag naar Tanzania gaan. De groentes gaan in een grote bak en een paar broden, borden en bestek gaan mee de truck in. Onderweg worden een aantal medereizigers niet lekker, iets verkeerd gegeten. Vlak voor de grens stopt Steve bij een veld met ananasplanten. Nooit geweten dat ananas op de grond groeit.

 • Om 13.00 zijn we bij de grens met Tanzania, het duurt ongeveer een uur voordat we de grens over zijn. Het is nog steeds schitterend weer. In Musoma stoppen we even zodat Kip een bestelling kan doen. Dan gaan we naar de campsite, dit is aan het Lake Victoria op het strand naast een hotel. Wij zetten snel de tenten op en gaan lekker in de vele makkelijke stoeltjes zitten. Als wij dit doen komt er nog een truck aan met een internationaal gezelschap.
  De zon gaat mooi onder en we maken verschillende foto's. Hierna kunnen we eten, maar niet iedereen eet warm. De helft eet een banaan en brood, last van de ingewanden. We praten nog wat na en gaan om 22.00 naar bed. Om 22.30 begint het iets te regenen en doen we de flappen dicht.

  Musoma

  Lake Victoria is een rond meer tussen de westelijke en oostelijke tak van de East African Rift. De oorsprong van het meer is niet bekend, er zijn suggesties dat het eens een grote caldera is geweest of inslagkrater van een meteoriet. Onder het meer loopt de geologie van de omgeving door en het meest aannemelijke is een inzinking in het plateau tussen beide takken van de East African Rift.

 • Zonsondergang Lake Victoria

  Zonsondergang Lake Victoria

 • We staan in Musoma op een camping aan de oevers van het meer, een groot deel van de groep heeft last van maag- en darmklachten. Gelukkig dat we vandaag maar een korte rit gaan maken en wel naar een resort opgezet door Nederlanders in Speke Bay. Hier zijn we twee nachten gebleven.
  We gaan pas om half negen ontbijten maar iedereen is al rond zeven uur uit de tent. Het is gedeeltelijk bewolkt en de temperatuur is lekker aangenaam. Het ontbijt bestaat uit omelet met gebakken ui, paprika en tomaat. Niet bepaalt het type ontbijt voor degene met ingewand problemen.
  In de loop van de morgen gaat een deel van de groep naar de lokale markt in de stad voor de nodige boodschappen. Iedereen raakt door zijn closetpapier heen en we verwachten dat we veel nodig zullen hebben op de Serengeti, na de nodige inkopen lopen we nog wat rond op de lokale markt. Wij kopen daar een heel leuk broodmandje voor 1 US$. In Musoma zijn een aantal Internet cafe's waar fanatiek gebruik van is gemaakt.

 • Slagerij in Musoma

  Slagerij in Musoma

 • We lunchen nog op de Musoma camping en na de afwas breken we de tenten af en vertrekken richting Speke Bay. De bewolking trekt in de middag helemaal weg en het wordt erg warm. De weg naar Speke Bay is vrij goed. Niemand wordt misselijk of heeft enige last van wagenziekte. We stoppen nog bij een winkel zodat Kip brood kan bestellen die we nodig hebben voor de dagen op de Serengeti.