Delosgaia

Samburu NP - Nyahururu Falls

 • Buiten het park volgen we de niet-geasfalteerde Pan-African Highway terug richting Isolo en gaan voor een kwart om Mount Kenya heen en nemen dan de afslag naar Nyahururu. Hier bevinden zich de Thomson Falls. Onderweg stoppen we in Nanyuki zodat Kip zijn boodschappen kan doen en de bestelling voor vandaag ophalen.

  Nyahururu (Thomson) Falls

  De Thomson Falls is het hoogste punt (2200m) van de gehele reis. Bij aankomst en later bij het rondlopen over de camping en het uitzichtpunt bij de waterval worden we kort aangesproken door vrouwen met het verzoek om na de bezichtiging van de waterval een kijkje te komen nemen in hun winkeltjes. Deze vrouwen waren totaal niet opdringerig en ze stonden er zelfs op dat we eerst op ons gemak naar de waterval gaan kijken zolang als we daarna maar naar hun winkel toekomen.

 • Nyahururu Falls

  Nyahururu Falls

 • Het was wel zo dat ieder lid van onze groep door een ander vrouw werd aangesproken. Nadat je door een vrouw uitgenodigd was om in hun winkel te komen werd je door de anderen met rust gelaten. Een goed systeem en ze hadden het prima voor elkaar. Nadat je iets had uitgezocht werd je naar een andere winkel gebracht waar je ging betalen om dan tegelijk weer uitgenodigd te worden om ook maar iets bij hun te kopen. Wij hebben daar een tweetal hele leuke wandschilderijen gekocht gemaakt van reepjes bananen bladeren vast geplakt op zwart linnen.
  Op de camping is één douche, één toilet en één stopcontact aanwezig. Iedereen wilde zijn batterijen van zijn digitale toestellen laden, dit was lastig omdat de laadapparaten niet echt snel bleken te zijn. Nu kwam het van pas dat we een stekkerdoos met vier aansluitingen en een Engelse stekker aan het snoer bij ons hadden. Iedereen wilde douchen en dat kost aardig wat tijd als er maar één douche aanwezig is maar uiteindelijke konden we gaan eten.
  De camping ligt op 2200m en dat merk je uitstekend na zonsondergang. Het begon zo koud te worden dat we een kampvuur hebben aangestoken. Dit tot groot genoegen van de bewakers, zij hebben de gehele nacht het vuur brandende gehouden. Tegen de morgen is de temperatuur vlak boven de grond gedaald tot maar net boven de nul graden. Op vrijwel elke camping was gedurende de nacht bewaking aanwezig bij de tenten. Zij kregen hiervoor betaald en aten vaak mee. Vaak gebeurde het ook dat het restant van de avond maaltijd naar de lokale bevolking in de buurt toe ging.
  De volgende morgen zagen we een grote groep Ibissen in het gras en de bomen bij de camping. Deze vogels waren heilig in het oude Egypte van de Farao's. Na vertrek van de Thomson Falls zijn we naar het westen gereden richting de oostflank van de East-African Rift. Onderweg stopten we bij Subulia, daar is een uitkijkpunt over de riftvallei. Het uitkijkpunt bestaat uit een gammele houten stellage waarvan de vloerplanken gevaarlijk kraken.

 • Winkel bij Nyahururu falls

  Winkel bij Nyahururu falls, mobiele telefoon zijn gemeengoed in Kenia