Delosgaia

Musoma - Speke Bay

 • Speke Bay is opgezet door drie Nederlandse ornithologen. Ze kwamen veel in deze streek onderweg naar Rwanda en Burundi en besloten om hier een resort met bungalows en tenten op te zetten zodat iedereen van de mooie omgeving kan genieten. De streek is economisch erg arm met alleen vissersdorpen en een resort kan veel werk verschaffen voor de dorpen in de omgeving.

 • In Speke Bay hebben we de mogelijkheid om te upgraden naar een bungalow of een vaste tent. Iedereen kist voor een upgrade. Als we aankomen worden we al opgewacht met een bagagekar om de bagage naar de huisjes te brengen. Het zijn mooie huisjes met twee één persoonsbedden, een ruime badkamer met douche en uitzicht op het Victoria meer. Op de resort geven we onze was af bij de receptie. De was gaat in de avond naar een dorp in de omgeving en is aan het eind van de volgende dag gewassen terug. Kip maakt een lichte maaltijd met soep, rijst met gebakken groene kool, ui, paprika en wortel voor het avondeten. De jus houdt Kip apart, dit is voor degene die last van de ingewanden hebben. Het smaakt op zich goed, maar is voor degene met de darmklachten nog te gekruid.
  Na de eten en afwas gaan we met zijn allen nog wat drinken in de bar. Alle bungalows zijn voorzien van airco die bij zonsondergang aan gaat en om elf uur weer uit. Bij terugkomst in de bungalow is het door de airco lekker aangenaam.

 • Bungalow van Speke Bay

  Bungalow van Speke Bay

 • Boottocht naar een vissersdorp

  De volgende dag is een deel van de groep met een vissersboot naar een dorp in de omgeving gegaan, de zieken zijn niet mee gegaan en vermaakten zich met het spotten van vogels en lezen bij het resort.
  Met twee boten zijn we opgehaald, de boot heeft geen motor. In elke boot zitten vier roeiers die met pagaaien de twee boten voortbewegen. Op het moment dat we in de dorpen aan land komen is vriendelijke verzocht om geen foto's meer te maken. We worden met een grote schare aan kinderen door het gehele dorp gebracht, iedereen heeft wel 3 tot 4 kinderen aan zijn armen, handen en vingers hangen.
  De trip naar het vissersdorp is heel leuk en zeer zeker geslaagd. Bij terugkomst op het resort maken wij met zijn tweeën nog een birdwalk met een van de Nederlandse eigenaren.
  De volgende dag rijden we naar de Serengeti en gaan daar naar een camping met minimale voorzieningen, iedereen maakt daarom nog even dankbaar gebruik van de aanwezige douches op het resort.

 • Aankomst bij vissersdorp

  Aankomst bij vissersdorp