Delosgaia

Kilimanjaro - Nairobi

  • De volgende morgen is het weer vroeg op, Alette wil om zeven uur vertrekken en dat houdt in dat we om half zes opstaan. We breken de tent voor de laatste keer af, maken hem zand en klei schoon en genieten van het laatste ontbijt in Tanzania. We vetrekken mooi op tijd en het gaat vlot richting de grens, hier stoppen we even en genieten van een kop koffie. Rond twee uur in de middag zijn we in het hotel in Nairobi.

  • In het hotel spreken we met zijn allen af om rond drie uur met een taxi naar het centrum van de stad te gaan. Het grootste deel van de groep laat het afweten en we vertrekken met zijn drieën in de taxi. In het centrum gaan we op zoek naar een aantal winkels om wat te kopen van ons laatste Keniaanse geld. Dit lukt goed en ondanks dat we de gevraagde prijs flink hebben weten af te dingen hebben we toch het gevoel dat we teveel betaald hebben.
    We lopen terug naar het hotel en merken duidelijk waarom je geen last hebt van malaria in Nairobi. Er hangt een dikke smog teken over de stad.
    De laatste avond in Kenia zijn we als groep gaan eten in de Carnivore. Een deel van de groep gaat met een taxi rechtstreeks vanuit het centrum van Nairobi, de rest, waarbij wij, gaan met een busje naar het restaurant Dit kost ons Ksh150 per persoon. De Carnivore is een wereld bekend vlees restaurant en heel gelieft bij de blanken. Bij aankomst wordt de onderkant van het busje gecontroleerd op bommen maar niemand kijkt in de bus zelf. De Carnivore is geen restaurant voor vegetariërs, jammer voor Alette.

  • Restaurant Carnivore in Nairobi

    Restaurant Carnivore in Nairobi

  • De volgende dag is het vroeg op staan, we moeten om zeven uur klaar staan om met een bus naar het vliegveld te worden gebracht voor de dag vlucht naar Schiphol. Een zeer geslaagde reis door Kenia en Tanzania zit erop en onze eerste Afrika reis. Dit zal niet onze laatste zijn!