Delosgaia

Nyahururu Falls - Nakuru Falls

 • Na het bewonderen van de rift dalen we af in de East African Rift richting de stad Nakuru. In de stad zijn we gestopt om de nodige kaarten en geld te halen. Kip heeft hier uitgebreid inkopen gedaan terwijl wij ons hebben vermaakt met lopen over de markt en het drinken van een kop goede koffie. De stad Nakuru is een economisch stabiele stad en in grootte de vijfde stad van Kenya. De markt in het centrum is een bezoek waard, de mensen zijn niet opdringerig al spreekt men je graag aan als je langs loopt.

 • Nakuru National Park

  Vlak bij Nakuru ligt het Nakuru National Park. Dit park bevat een sodameer en staat bekend om zijn grote populatie flamingo's en pelikanen. Flamingo eten voornamelijk kleine rosé garnalen die voorkomen in sodameren. Het park is een van de kleinste parken in Kenya en is in zijn geheel rondom het meer opgebouwd en met een hekwerk volledig van de omliggende landerijen afgeschermd. Verder heeft het park een grote populatie van de zwarte neushoorn. Deze soort is een van de meest bedreigde zoogdieren soorten van Afrika, dit is voornamelijk het gevolg van de stroperij. Omdat het Lake Nakuru National Park omheind is, is het een prima plaats om deze neushoorn soort veilig in onder te brengen. Lake Nakuru is een sodium meer en varieert sterk in omvang (tussen de 5 en 30 km2).

 • Nakuru NP met witte neushoorn

  Nakuru NP met witte neushoorn

 • Het meer bevindt zich in de lagere delen van de Rift valley vlakbij de stad Nakuru. Het meer heeft geen afvoer behalve verdamping en de aanvoer is volledig afkomstig van rivieren die in het meer uitkomen. Door de hoge verdamping bevat het meer een zeer hoog gehalte aan soda. Hierdoor leeft er weinig in het meer behalve bepaalde garnalen soorten en algen. Beide zijn het hoofdvoedsel van de flamingo's.
  Vanaf de Baboonclif heb je een uitstekend zicht op het meer, het park en de omringende wanden van het Lower Rift valley. In het park komt een grote populatie bavianen en luipaarden. De laatste hebben we niet gezien.

  Kembu Camping

 • Nakuru NP met waterbuck

  Nakuru NP met waterbuck

 • Na het bezoek aan het park zijn we richting Njoro gegaan. Op Kembu Camp (Kameleon) is de nacht doorgebracht. In de omgeving van Njoro bevindt zich diverse farms en landerijen in het bezit van voornamelijk Engelse oud-kolonisten. Door de goede vruchtbaarheid van de grond was de regio heel geliefd onder de eerste kolonisten. Het viel ons op dat de Engelse oud-kolonisten zeer betrokken zijn met de levenscondities van de lokale bevolking. 's Avonds hebben we lekker ontspannen in de bar gezeten en genoten van uitstekend bier.
  De volgende morgen zijn we op tijd opgestaan voor een wandeling door de streek. Daarbij is de Kenama school bezocht en zijn we door de laagste klassen van de school getrakteerd op een aantal liedjes waaronder Vader Jacob in goed duidelijk Nederlands. Op de terugweg zijn we rondgeleid door een aantal gebouwen waar de vrouwen uit de streek een kleinigheid kunnen bijverdienen met het maken van allerlei wollen kledingstukken. De wol is afkomstig van eigen schapen, verder gewassen en geverfd op het eigen terrein.
  Na vertrek vanaf Kembu Camp zijn we nog even gestopt in Nakuru om koffie te drinken in hetzelfde koffiehuis terwijl we op Kip wachten die zijn bestelling ophaalt. Daarna doorgereden naar Lake Baringo.

 • Kembu Camping

  Lokale vrouwen verdienen wat bij met het breien voor toeristen