Delosgaia

Twyfelfontein naar Swakopmund

 • Het begint bijna een standaard ritme te worden maar de volgende dag staan we weer om zes uur op en we vertrekken om zeven uur. Tijdens het ontbijt horen we van Jack dat we afgelopen nacht bezoek hebben gehad van een groep woestijnolifanten. Ze hebben tussen de tenten doorgelopen richting de droge rivierbedding van de Abu Habab rivier. Jack slaapt altijd in de buitenlucht en bij de nadering van de olifanten is hij onder de truck gekropen.

 • Vanuit Abu Habab campsite rijden we door dit prachtige landschap richting Uis. Daar stoppen we voor een bezoek aan de toilet en de lokale supermarkt. Voor het wegrijden vanuit Abu Habab vraagt Hans Jack waarom we niet de weg naar het westen verder volgen richting Skeleton Coast National Park. Jack geeft aan dat deze weg slecht is en moeilijk berijdbaar voor de safari truck. De weg naar Uis gaat om de Brandberg heen. Dit zijn de restanten van een grote vulkaan. Vanuit Uis gaan we richting de kust en dalen vanaf 800m hoogte naar zeenivo. Circa 50km voordat we bij de kust komen verschijnen er wolken aan de hemel. Eerst aan de horizon maar al gauw begint de gehele hemel te betrekken. Dit is het gevolg van de contacten tussen de koude vochtige lucht boven de Benguela current en de warme droge lucht afkomstig van de woestijn. De koude vochtige lucht drijft het land op en warmt bij het opstijgen langzaam op waardoor de relatieve vochtigheid afneemt. Vroeg in de morgen zorgt de mist voor dauwvorming op de schaarse planten. Hier profiteren de dieren van.

 • Namibië, bewolking aan de kust

  Namibië, bewolking aan de kust. Deze ontstaat waar het koude zeewater in contact komt met de droge warme lucht boven de woestijn

 • Cape cross

  Bij de kust aangekomen gaan we naar het noorden richting Cape Cross, op deze plaats heeft de Portugees Diego Cáo als eerste Europeaan voet aan wal in Namibië gezet. Hij heeft op deze plaats een houten kruis gezet, dit kruis is in de loop van eeuwen vergaan en vervangen door een replica. Dit gebied van Namibië en de gehele kuststrook tot aan Angola staat bekend als de Skeleton coast omdat hier veel schepen zijn vergaan en botten van de scheepslui het strand letterlijk hebben bedekt. Cape Cross is ook bekend om zijn zeerobben kolonie, de kolonie is goed te bekijken vanaf een afgebakend vlonder pad. Tussen de robben lopen de jakhalsen rond op zoek naar een maaltje.
  Jack heeft ons van te voren gewaarschuwd voor de stank bij de zeerobbenkolonie, dit viel bij onze komst nog al mee omdat er nu minder robben aanwezig waren en de temperatuur laag omdat het de gehele dag bewolkt is geweest. Bij de receptie van Cape Cross blijkt dat de ophanging van het spatbord weer los is gekomen en dat de radiateur meer is gaan lekken, we repareren dit provisorisch met een stuk metaaldraad en in Swakopmund zal Jack dit beter moeten laten repareren

 • Namibië, Capecross, zeerobbenkolonie

  Zeerobben kolonie bij Capecross met jakhals opzoek naar nageboorte en onbeschermde jongen

 • Swakopmund

  In Swakopmund gaan we direct naar het activiteitencentrum om de activiteiten voor de volgende dag te bespreken. Er is voldoende keuze, quadbiken, sandboarding, sky-diven, paardrijden en dolfijncruise. Wij en 8 anderen kiezen voor de dolfijncruise. Als dit allemaal geboekt is gaan we naar de backpackerslodge, Villa Wiese. We nemen een upgrade, dan heb je een kamer voor 2 personen in plaats van 4 of 6. Wij krijgen een kamer met 3 1-persoonbedden. Dan pas gaan we lunchen, ondertussen is het 14.30.
  Na het eten gaan we het stadje in opzoek naar winkels met authentieke Afrikaanse kunst en om het stadje te bekijken. Aan geheel Swakopmund is de Duitse afkomst nog goed te zien, de huizen en de kans om in de winkels Duitstalige boeken te vinden en in het Duits aangesproken te worden is groot. In sommige winkels verkopen ze Engelse, Afrikaanse en Duitse boeken en literatuur.
  We hebben afgesproken om met zijn allen te gaan eten bij Napolitana. Dit is een pizzeria maar dan een met een Afrikaans tint, namelijk wild eten. Een groot deel van de groep neemt gamegrill als hoofdgerecht, dit bestaat uit 4 soorten vlees: zebra, koedoe, springbok en oryx.

 • Namibië, Swakopmund, Villa Wiese

  Villa Wiese in Swakopmund. Ons overnachtings adres

 • Dit wordt geserveerd met patat en salade, als je beide tenminste besteld hebt. Voor dit alles inclusief drinken en fooi zijn we N$ 270 kwijt, bijna niets dus in vergelijking met Europa. Hierna gaan we nog stappen in Swakopmund.
  Wat ons was opgevallen is dat Jack schoenen aanheeft en zijn hoofdhaar heeft laten knippen. We hebben hem alleen op het vliegveld van Livingstone met schoenen aan gezien en nu dan in Swakopmund. Bij het activiteitencentrum hebben we al begrepen dat hij zich altijd in Swakopmund kaal laat scheren.