Delosgaia

Etosha NP Game drive, dag2

 • De volgende morgen is het om half zeven weer opstaan. Na het ontbijt gaan we weer een game drive maken en in het begin zien we alleen zebra’s en antilopen. Bij een van waterpoelen ligt een leeuw met vlak voor hem een aantal koedoe’s. De leeuw reageert er niet op. Onderweg naar een andere waterpoel zien we een secretaris vogel rondlopen. Deze vogel heeft lange geschubde poten en loopt heel statig rond.

 • Bij de poel zien we spiesbokken, springbokken, zebra’s en veel olifanten. Bij de olifantsbad waterpoel staan heel veel olifanten te spelen met het water, hier lopen ook veel struisvogels met jongen rond.
  Rond een uur of twaalf zijn we terug op Okaukuejo campsite, tot drie uur hebben we de tijd aan ons zelf. Deze gebruiken we om kaarten te schrijven voor het thuisfront, verder wat te zwemmen en nog even rond te kijken bij de waterpoel. We zien daar een groep giraffen welke water staan te drinken.
  Rond drie uur gaan we uit voor de laatste game drive naar het deel van het park met de natuurlijke waterholes. We zien daar erg weinig dieren, ze komen hier alleen in de regentijd. In de droge tijd zitten de dieren rond de aangelegde waterholes.

 • Namibië, Etosha, Secretaris vogel

  Namibië, Etosha, Secretaris vogel

 • Verder naar het westen kunnen we niet komen, dit is de restricted area waar de dieren zich kunnen terugtrekken. Hier zitten de meeste dieren in de regentijd. We rijden langs leeuwbron, sprookjeswoud en diverse andere natuurlijke waterbronnen. Deze staan nu allemaal droog. Als we bijna bij de campsite terug zijn zien we een groep van 4 mannetjesleeuwen van 1,5 tot 2 jaar oud. Waarschijnlijk zijn het broers, eerst liggen ze rustig te wachten maar dan beginnen er drie naar een kudde zebra’s te sluipen. Dit gaat magnifiek, een paar meter op de buik en dan stoppen ze weer. Op een gegeven moment raken er twee uit ons gezichtsveld. De derde sluipt langzaam dichterbij de zebra’s, plotseling stormen ze alle drie op de zebra’s af. Enorme stofwolken en gillende zebra’s. Deze hele jacht duurt 12 seconden welke we geheel op video hebben vastgelegd, omdat de leeuwen al op grote afstand van de zebra’s begonnen met rennen is het waarschijnlijk niets meer dan een oefening. Maar weinig mensen zien zo een jacht van zo dichtbij, voor Jock was dit de eerste keer dat hij dit in Etosha heeft gezien.

 • Namibië, Etosha, zebra op hol bij aanval leeuwen

  Namibië, Etosha, zebra op hol bij aanval leeuwen

 • Rond zonsondergang zijn we terug op de campsite, we gaan gelijk naar de waterhole om te zien welke dieren er aanwezig zijn. Er staat weer een hele groep giraffen en diverse jakhalsen waarvan één aan het spelen is met een dode South African Rock Python. De jakhals heeft het idee dat de slang nog steeds leeft. Dan komt er een neushoorn bij de waterhole, het eten moet maar even wachten omdat het zien van een neushoorn van zo dicht bij, een hele ervaring is.
  Na het eten gaan we gelijk terug naar de waterhole, er staat nu een groep van 8 olifanten water te drinken. Dit doen ze niet vanuit de poel zelf maar vanuit het punt waar de pomp in de grond zit. Later komen er 6 giraffen en 2 neushoorns naar de poel toe, in deze nacht zijn er totaal 11 neushoorns water komen drinken bij de poel.

 • Namibië, Etosha, neushoorn bij waterpoel met zonsondergang

  Namibië, Etosha, neushoorn bij waterpoel met zonsondergang