Delosgaia

Etosha NP Game drive, dag1

 • De volgende morgen zijn we om zes uur opgestaan, we willen om zeven uur wegrijden om te gaan game driven richting Okaukuejo campsite. Opstaan gaat alleen na een week van inpakken en ontbijten al zo snel dat we al voor zeven uur klaar zijn. Op de eerste de beste waterhole is het al raak, we zien daar een groep leeuwen bestaande uit 2 mannetjes, 1 vrouwtje en 2 welpen. De welpen spelen met elkaar en met een van de mannetjes.

 • Bij een andere waterpoel zien we een koedoe karkas met jakhalzen en een heleboel gieren. De gieren zitten aan de andere kant van het water, te wachten tot de jakhalzen klaar zijn. We rijden weer verder en zien veel olifanten, waar onder een kalf van enkele dagen oud. Op een gegeven moment zien we meerdere auto’s stilstaan en dan kan je er zeker van zijn dat er iets te zien is. Hierbij zien we ook veel hyena’s. Later blijkt waarom, er is een karkas van een olifant waar een leeuw bij is. In de truck zit je hoger en kan je ook meer zien. De buikholte van de olifant ligt geheel open. We stoppen later nog bij diverse andere waterholes en bij het Pan viewpoint. Hiervandaan heb je een uitstekend overzicht over de zoutpan van Etosha.

 • Namibië, Etosha, Koedoe

  Namibië, Etosha, Koedoe

 • Tegen lunchtijd rijden we naar Halali rest camp om daar te eten, onderweg daar naar toe zien we de zeldzame zwarte neushoorn en geeft Jock uitleg over het verschil tussen de breedlip (whitelip) en de kleinere zwarte neushoorn. Het is de bedoeling dat we een aantal uren bij het Halali rest camp zouden blijven, er is daar een winkel en een zwembad maar we zijn net klaar met eten als Jock ons vertelt dat er een luipaard gesignaleerd is bij de waterhole met koedoe karkas. Heel snel pakken we alles in en rijden naar de waterhole toe. Jammer genoeg is de luipaard al weer weg. We gaan verder en zien nog diverse leeuwen, antilope soorten, olifanten, giraffen. We rijden nog naar het viewpoint op de zoutvlakte. Het is en blijft een hele ervaring om midden op een zoutvlakte te staan, we hebben dit al eerder meegemaakt in Marokko maar elke keer overweldigd het ons weer.

 • Namibië, Etosha, Olifant gedood door leeuwen

  Namibië, Etosha, Olifant gedood door leeuwen

 • Okaukuejo campsite

  Aan het einde van de middag komen we aan bij de Okaukuejo campsite. We zetten de tenten op en gaan kijken bij de waterpoel. Deze waterpoel ligt aan de rand van de campsite en is verder geheel open in het landschap waardoor de dieren de hole van drie kanten kunnen benaderen om te drinken. We zien giraffen en heel veel parelhoentjes. Na het eten gaan we terug naar de waterpoel, er zijn nu meer dieren gekomen, vlak bij ligt een neushoorn en later komt er een olifant aanlopen. De dieren zijn geheel gewend aan mensen en vertonen ook geen schrikreacties bij het gebruik van de grote flitser. Wij blijven daar tot tien uur. Als we terugkomen bij de tenten zien we jakhalzen over het terrein en rond de tenten lopen, we begrijpen waarom Jock ons vertelde om geen schoenen of dergelijke buiten te laten staan. Je bent ze dan kwijt.

 • Namibië, Etosha, gieren bij een kill

  Namibië, Etosha, gieren bij een kill