Delosgaia

Aankomst in Livingstone (Zambia)

 • De reis van Schiphol naar Livingstone is niet bepaald vlot gegaan. Het begon al op Schiphol bij het inchecken van de bagage, het bleek dat Lufthansa op Schiphol zonder iets te zeggen de bagage alleen tot Johannesburg incheckt en niet naar de eindbestemming Livingstone. Alleen als je er expliciet om vroeg zorgde Lufthansa dat de bagage naar Livingstone door gaat. Leve Lufthansa. Klaarblijkelijk komt dit wel vaker voor want op Johannesburg stond al iemand klaar om de bagagelabels te controleren. Ondanks deze controle is de bagage van een van onze medereiziger toch in Johannesburg achtergebleven.

 • Op Schiphol kreeg iedereen te horen dat men geen stoel kan reserveren voor de vlucht vanaf Frankfurt omdat ze geen toegang tot deze gegevens hebben. We moesten dat zelf maar op Frankfurt regelen. Leve Lufthansa. Op Frankfurt stond men vreemd naar ons te luisteren en begrepen het niet helemaal. Men kon verder niets doen omdat het vliegtuig vol zit en we moesten het aan boord maar regelen. Leve Lufthansa. Gelukkig lukte dat bij bijna iedereen zodat stellen naast elkaar konden zitten.
  Bij aankomst op Johannesburg kregen we de melding dat het vliegtuig naar Livingstone een flinke vertraging heeft, eerst omdat de piloten laat waren en later wegens een storing met het vliegtuig. Dit gaf iedereen de kans en tijd om de medereizigers te leren kennen en voor sommigen om een Zuid-Afrikaanse adapter aan te schaffen. Zuid Afrika en Namibië hebben een totaal afwijkende stekker met hele dikke pennen. In Zambia en Botswana kan je met de standaard UK verloopstekker terecht. Uiteindelijk vertrokken we twee uur te laat. Sommigen hebben op Johannesburg Euro’s in Rand omgewisseld, pinnen is daar niet mogelijk bij een transferflight. Het is wel mogelijk om in Zambia met Rand te betalen.

 • Internationale luchthaven van Livingstone

  Internationale luchthaven van Livingstone

 • Rond 15:00 arriveren we op de internationale luchthaven van Livingstone en wachtend in de rij voor de douane zien we al snel onze bagage op de band liggen. We moeten eerst $ 50,00 pp betalen voordat we Zambia in mogen. We maken al snel kennis met Jack, onze chauffeur en reisbegeleider voor deze drie weken. We wachten nog even tot Jack en Bas het nasturen van de bagage van Bas hebben geregeld en lopen dan naar de safari truck.

  Livingstone

  In Zambia verbleven we in de Waterfront lodge, deze is gelegen net buiten Livingstone aan de Zambezi rivier, bovenstrooms van de Victoria watervallen. In de Waterfront lodge hebben we overnacht in tenten met echte bedden en elektrisch licht. Het zijn tenten gelijk als waar we onderweg in overnachten alleen een maatje groter.

 • Tent in Livingstone

  In deze tent hebben we overnacht in Livingstone

 • Jack of Jock op zijn Zuid-Afrikaans legt uit dat we door de vertraging een druk middagprogramma hebben. Hij heeft gezorgd dat we rond vijf uur een DVD te zien krijgen met alle mogelijke activiteiten rond de Victoria watervallen. Wij hadden in Nederland al besloten dat we wilde gaan raften en hoopte natuurlijk dat zo veel mogelijk medereizigers mee gaan. Jammer genoeg ging alleen Bas mee.
  Andere activiteiten zijn vliegen met een ultralight vliegen over de Victoria watervallen, boottocht op de Zambezi bovenstrooms, wandelen met olifanten en leeuwen in Zimbabwe, bungee jumping vanaf de brug tussen Zambia en Zimbabwe.
  Activiteiten in Zimbabwe kunnen aardig prijzig zijn, je betaalt namelijk $ 50,00 om Zimbabwe in te komen en dan weer $ 50,00 om terug Zambia in te komen. Uiteindelijk zijn er van de gehele groep 3 gaan raften en één heeft een ultralight vlucht gemaakt. De rest heeft zijn tijd bij de lodge doorgebracht.
  Voor dat we gingen eten hebben we het raften geregeld voor de volgende dag. Betalen doen we de volgende morgen. De eerste avond eten we in de bar bij de Waterfront lodge, je kunt daar met $ en € betalen en krijgt retour in kwatcha’s.

 • Safari Bar in Livingstone

  De Safari bar van de locatie waar we hebben overnacht in Livingstone