Delosgaia

Van Ambositra naar Antananarivo

 • De volgende morgen staan we om kwart over zes al geheel gepakt en gezakt klaar voor het ontbijt. De vorige dag hebben we gekozen voor een oriëntaals ontbijt. Dit bestaat uit een glaasje sap, stukje stokbrood, een spiegelei, 2 stukjes kaas, een croissant en een chocolade broodje. De chocolade broodjes is een beetje veel en we nemen dit mee voor later op de ochtend. Om half acht rijden we weg.

 • Onderweg stoppen we een aantal keren om foto's te maken. Bij een van de plaatsen vertelt Sacha wat hier aan de hand is. We zien een mooie betonnen brug en een ingestorte stalen brug. De ingestorte brug is gebombardeerd door een onwillige president die na een verloren verkiezing weigerde op te stappen. De brug is gebombardeerd om de nieuwe president de toegang tot Tana te ontzeggen. De mooie betonnen brug is met ontwikkelingsgelden uit de EU betaald.
  Op de heenweg hebben we overnacht in Antsirabe, nu stoppen we er alleen om inkopen voor de lunch te doen. Wij kopen een stokbrood, stukje kaas en verder wat koekjes en frisdrank. Vlak voor Ambatolampy stoppen we voor de lunch. Het is dan net half een.

  Ambatolampy

  Na de lunch gaan we Ambatolampy in om bij een aluminiumgieterij te kijken. Ze kopen oud metaal op, halen het aluminium er uit, smelten dit en gieten hier pannen van. Dit gaat op een eenvoudige manier.

 • Gebombardeerde brug

  Deze brug is door een onwillige president gebombardeerd

 • Men stopt heel fijn plakkerig zand in een houten kist. Dan gaat er een mal in en dit wordt weer aangevuld met het zelfde zand en goed aangestampt. Vervolgens haalt men de mal er uit en de kist wordt dichtgemaakt. Dan giet men het gesmolten aluminium door een opening in de kist.
  Het overtollige aluminium loopt er weer uit. De kist wordt vervolgens opengemaakt en het gegoten voorwerp laat men even met het zand er op afkoelen, daarna maakt men het voorwerp schoon en werkt het bij.
  Het valt sterk op dat iedereen er op bloten voeten rondloopt en dat de gietruimte volledig afgesloten is. Lijkt me niet bepaald gezond, de smeltoven is buiten in de openlucht
  Na dit bezoek rijden door naar Tana. Dit is nog een paar uur rijden en het plan om eerst nog naar de dierentuin te gaan lukt niet want deze gaat om vier uur dicht. Truus stapt in Tana eerder uit om naar een vriendin te gaan. Wij gaan allemaal verder naar het hotel. Uiteindelijk hebben we daar nog een uur over gedaan, omdat het veel tijd kostte om langs het busstation te komen. Tana is een drukke stad.

 • Aluminium Gieterij

  Aluminium gieterij in Ambatolampy

 • Antananarivo

  Om 17.00 zijn we bij het hotel in Tana. Onderweg heeft iedereen zijn kamernummer gekregen, maar in het hotel is dit weer allemaal veranderd, waarom weten we niet. We hebben een mooie kamer gekregen met een zeer breed bed en het hotel heeft wifi, dit geeft ons de kans om ons blog bij te werken. Vanavond eten we in het hotel en kunnen we weer geld wisselen. We wisselen €400 om en krijgen 1.080.000 Ar hiervoor en zijn gelijk weer miljonair. Een derde van de groep is ergens anders gaan eten.
  De route van vandaag ging tot Antsirabe door heuvellandschap wat er groener en ruiger uitziet dan het deel tussen Ranomafana en Ambositra. Het weer was de gehele dag prima, wat wolken maar wel zonnig en een hele aangename warmte. Morgen vertrekken we naar Andasibe en verlaten daarmee definitief de hoogvlakte. We gaan naar het oosten met de tropische regenwouden.

 • Dorp tussen Ambatolampy en Antananarivo

  Dorp tussen Ambatolampy en Antananarivo