Delosgaia

Mahambo naar Île St Marie

 • Ondanks de regen in de nacht hebben we prima geslapen, we hebben ook niet gemerkt dat we met anderen onder hetzelfde dak slapen. De wekker in de voorkamer gaat om kwart over vijf af. Nadat onze huisgenoten gedoucht hebben wassen we ons en pakken de tassen weer in. Even voor zes uur kunnen we gaan ontbijten, dit bestaat uit één droog geroosterd broodje en een stukje cake. Er worden meer broodjes gevraagd, die later ook komen. Om half zeven zitten we in de bus om te vertrekken. Eerst weer een stukje piste naar de hoofdweg en dan verder tot waar de boot gaat. We stoppen onderweg nog een keer om alvast afscheid te nemen van Sacha en Julien en de fooi te overhandigen. Hier wordt ook een groepsfoto gemaakt.

 • Soanierana

  Wanneer we willen wegrijden ziet Sacha dat de rechter voorband lek is. Het wiel wordt vervangen en dan is het nog 20 minuten rijden naar de boot. De weg is geblokkeerd door een grote vrachtauto en als we uit willen stappen om het laatste stuk naar de boot te lopen kunnen we toch verder rijden. De bagage wordt voor de laatste keer van de bus gehaald en naar de steiger van de boot gedragen. Bij het afladen blijkt de band weer lek te zijn.
  Een deel van de groep gaat rondlopen in Soanierana terwijl de rest achter blijft om op de bagage te letten. We kunnen dat doen onder het genot van een kop koffie vanuit een bar tegenover de steiger. Om elf uur vertrekt de boot naar Île Sainte-Marie, iedereen krijgt een zwemvest uitgereikt die men moet aantrekken. De boot is geheel vol en voor vertrekt maakt men de zijkanten van de cabine dicht met plastic rolluiken.

 • Type boot in gebruik voor de overtocht naar Île St Marie

  Type boot in gebruik voor de overtocht naar Île St Marie

 • Vanuit de riviermonding moeten we de branding door. De boot gaat dan even stevig op en neer, maar niemand van onze groep heeft hier problemen mee. In totaal zitten er ongeveer 50 mensen op de boot waaronder 10 kinderen. Op zee is verder veel deining en nu blijkt ook waarom de zijkanten dicht zijn gemaakt. Zonder deze bedekking waren niet veel mensen droog aangekomen. Onderweg wordt één persoon zeeziek.
  Na 1½ uur zijn we Ambodifototra, de hoofdstad van Île Saint Marie. Op de kade is het heel erg druk, de bagage wordt uitgeladen en naar een 4x4 pick-up gebracht. In de pick-up gaan vijf mensen en de rest in een busje waar het behoorlijk krap is. De hoofdplaats zijn we snel door en steken dwars het eiland over. De weg is plaatselijk zeer slecht en vooral de mensen in het busje hebben hier last van.
  We komen om één uur aan bij het Mora Mora hotel. Het ligt heel mooi aan een lagune en bestaat uit een restaurant complex met losse bungalows achter het restaurant. De bagage brengen we naar het huisje. We hebben een twee persoonsbed, kast en grote badkamer. Op de veranda staan 2 goede stoelen. Een goede plaats voor drie nachten en als afsluiting van onze Madagascar reis.

 • Branding bij rivierminding

  Branding bij rivierminding