Delosgaia

Van Antananarivo naar Andasibe NP

 • Vandaag rijden we van Tana naar het Andasibe-Matadia National Park. Dit park vaak nog steeds het 'reservaat van Périnet' genoemd (de voormalige Franse naam) en groepeert in feite het speciale reservaat Indri-Indri (ook bekend als het reservaat van Analamazoattra!) en het nationale park van Mantadia. Het speciale reservaat is vermaard om zijn groepen Indri's, indrukwekkende grote halfapen met een uitzonderlijke krachtige roep. Dit is ons doel, wij gaan opzoek naar de Indri's.

 • We hebben de afgelopen nacht goed geslapen en staan vlak voor 6 uur op. De bagage wordt naar beneden gedragen. We hebben een ontbijt buffet wat goed smaakt. We krijgen het gebruikelijke stokbrood met jam, flensjes, yoghurt, sap en koffie en thee. We vertrekken om 7.30.
  We willen eerst nog boodschappen doen maar de eerste supermarkt is nog dicht. Het is een klein stukje rijden naar de Jumbo die wel al open is, dit is een grote luxe mall voor de rijke Malagassiër en de niet-Malagassiër. We kopen 6 granen brood, een stukje kaas, water en een chorizoworstje. Het is druk in Tana waardoor het enige tijd in beslag neemt voordat we de stad uit zijn. Sacha heeft ons een tour door het centrum van de stad gegeven. Dit is het deel waar de ambassades en de meeste niet-Malagassiërs wonen. In dit deel is ook het presidentiële paleis.
  De weg naar Andasibe is vrij goed wat niet mag verbazen omdat deze weg van groot economische belang is voor Tana. Het is namelijk de weg die de enige zeehaven van Madagascar verbindt met de hoofdstad. Er langs loopt een goed onderhouden spoorlijn.

 • Parkeerplaats Jumbo supermarkt in Antananarivo

  Parkeerplaats Jumbo supermarkt in Antananarivo

 • Om 10 uur stoppen we bij een kleine parkeerplaats om naar de wc te gaan en de benen te strekken. Even later stoppen we bij een andere kleine parkeerplaats bij een kleine waterval. Dan is het nog een klein stukje naar Peyrieras.

  Peyrieras

  Peyrieras is een privé initiatief om Maki's en andere dieren te helpen die in de natuur niet meer kunnen overleven. Dit is een van de vele privé initiatieven en we gaan in de komende dagen nog naar een aantal anderen toe.
  We gaan hier eerst lunchen voordat we met de gidsen het park ingaan. We zien hier de gewone bruine lemuur en een Coquerel sifaki. De lemuren worden gelokt met bananen waarna je er mooie foto's van kan maken. Dan gaan we naar afgeschermde ruimtes kijken bij kameleons, gekko's, tomaatkikker en vlinders. In de grootste ruimte zitten grote kameleons. Deze worden gevoerd met sprinkhanen zodat je hier foto's van kan maken. Buiten in een vijver zitten krokodillen en in een aparte open ruimte zitten Tenreks.

 • Forestier D'Anjozorobe

  Het Forestier D'Anjozorobe is een van de laatste plateau regenwouden van Madagascar

 • Tenreks zijn insecteneters die op Madagascar de ecologische niches opvult die in diverse andere gebieden door egels, muizen, spitsmuizen, opossums, en zelfs otters worden opgevuld. Een aantal Tenrek soorten zijn ook te vinden in Centraal-Afrika, maar ze komen het meest voor in Madagaskar. Het eiland kent ongeveer 30 verschillende soorten Tenrecs.

  Andasibe

  Hierna is het nog ruim een uur rijden naar Andasibe. We stoppen bij een tankstation, waar je lekkere koffie kan krijgen. De eigenaar is een beetje beduusd want eerst wilde twee mensen koffie maar nadat bekend werd dat hij uitstekend koffie maakt vloog zijn klandizie omhoog en het koste bijna niets.

 • Tenrek in Peyrieras

  Tenrek in Peyrieras

 • Om 16.30 komen we bij het park aan. De groep van Shoestring en een groep van Fox zijn er ook. We hebben wat moeite om bij het juiste huisje te komen, geen drager is in zicht. Later drinken we wat en lopen even rond. In de winkeltjes bij de ingang zijn geen kaarten met afbeeldingen van kameleons te vinden, wel de lemuren die we al hebben. Als we terug lopen zien we lemuren bij de bananen zitten en horen we Indri's in het park.
  Om 20.00 gaan we eten, we zitten als groep aan een lange tafel in een eigen ruimte. We hebben allebei Chinese soep genomen, wat al bijna een hele maaltijd is. Daarna Tilapia met malagassy saus en een Teppan met fruit de mer. Het smaakt beide goed. Om 21.40 zijn we terug in het huisje. Het is al vrij fris geworden, we gaan al snel naar bed omdat het morgen een lange drukke dag wordt. We gaan het tropische regenwoud in om de Indri's op te zoeken.
  Bij het opstaan in de morgen was het zwaar bewolkt. Maar onderweg begon het op te klaren en de zon heeft het grootste deel van de deel uitbundig geschenen.

 • Petrol station in Andasibe

  Straat verkeer in Andasibe