Delosgaia

Aankomst in Ifaty

 • Na een extra overnachting in Morondava zijn we net na een twee uur durende rit in een 4x4 bij het hotel in Ifaty aangekomen. De weg vanuit Tureal is in het begin geasfalteerd maar buiten de stad wordt dit een slechte zandweg.
  Het hotel ligt mooi gelegen op een duin aan de lagune. Net ten noorden van het hotel zijn de eerste huizen van het vissersdorp. Het hotel bestaat uit losstaande bungalows, daarnaast een rij aan elkaar grenzende bungalows met het restaurant erboven. Wij zijn niet de enige, er is een groep van Shoestring aanwezig. Dit zijn allemaal mensen van begin twintig en een ouder Belgisch echtpaar.


 • We worden ontvangen met een drankje en de kamers worden verdeeld. Wij krijgen een los staande bungalow met uitzicht over de lagune. Het is bij aankomst laagwater dat er voor zorgt dat er een heel breed strand is. Bij hoogwater is daar nog maar weinig van over. Bij het eten krijgen we denigrerende opmerkingen van de Shoestring groep met de vraag waar we onze rollators hebben gelaten, wij bieden ze aan om hun luiers te verschonen. Bij aankomst hebben we opgegeven wat we voor lunch willen hebben en het eten is uitstekend. Na het middageten krijgen we de vraag of het goed is dat er een buffet als avondeten is, een paar van onze groep zijn daar niet blij mee omdat ze bang zijn dat er alleen vis in het buffet zit. Uiteindelijk krijgen ze de verzekering dat er ook vlees bij zal zijn.
  Na de lunch maken we een wandeling naar het vissersdorp. De vissers komen net terug van de morgenvangst en de kinderen laten ons vol trots de kleine visjes in vangst van de dag zien. Na het uitladen van de dag vangst worden de boten het strand opgedragen tot voorbij de hoogwater lijn.

 • Ifaty vissersdorp

  Ifaty vissersdorp, dit dorp ligt gelijk ten noorden van ons hotel in Ifaty

 • Zeboe karren tocht naar Spiny Forest

 • Een uur voor zonsondergang maken we met zijn allen een rit met Zeboe karren. Dit zijn wagens met één as waar twee zeboes voor zijn gespannen. We rijden eerst naar het dorp en daarna naar het Spiny forest. Het Spiny forest is de kenmerkende natuur in het subtropische deel van Madagaskar. Het forest bestaat uit cactusstruiken met hele grote doorns er op. Tussen de struiken staan Baobab bomen en diverse andere cactussen. Het is duidelijk dat dit deel van Madagaskar een veel droger klimaat heeft dan de hoogvlakte waar de grootste steden op liggen.
  De koetsier van de Zeboe karren mennen de Zeboes met een stok en als ze erg onwillig zijn met een blokje hout waar spijkers inzitten. Bij de onwillige zeboe duwen ze er mee op de staart aanzet.
  De terugrit ontaard in een race, sommige van de menners kunnen het niet hebben dat hun zeboes niet harder kunnen lopen en slaan soms zo hard met het blok hout dat de staartaanzet gaat bloeden. Is hard voor degene die het niet gewend zijn maar dagelijks leven voor de Madagassiër.

 • Spiny Forest op Madagascar

  Spiny Forest met Baobab en doornen cactus