Delosgaia

Vetrek uit Madagascar

 • De laatste morgen staan we op zeven uur op en voor de verandering gaan we nu een keer in de morgen douchen. Rond acht uur gaan we ontbijten en nemen er een omelet bij. Daarna gaan we terug naar ons huisje, maken nog wat foto's van het terrein en pakken de tassen in. Als tijdverdrijf gaan we op ons terras zitten om nog wat te lezen. Zo een laatste morgen is het wachten tot het moment dat je vertrekt naar het vliegveld en vinden we altijd lastig als je niets meer om handen hebt.

 • We lopen nog wat rond om te buurten en krijgen de vraag om we trek in koffie hebben. Twee van onze reisgenoten hebben een dompelaar meegenomen en hebben nog wat zakje met oploskoffie over.
  Om half een gaan we lunchen, beiden nemen we een sandwich omelet. Er zit nog wat geld in de fooienpot en we geven iedereen 5000 Ar terug. Om twee uur komen er een minibus, pick-up truck en een taxi het terrein op rijden. De minibus en de pick-up truck nemen de kortste weg naar het vliegveld, de taxi neemt de weg via de hoofdstad. De kortste weg mag dan wel kort zijn maar het eerste stuk is extreem slecht. Af en toe hadden we het idee dat de minibus niet verder kan en moet omdraaien. We komen op tijd op het vliegveld, alleen de taxi is er nog niet en deze komt ruim een half uur later aan.
  Om kwart voor vieren land er een propeller vliegtuig en het blijkt dat we met dit vliegtuig naar Antananarivo vliegen. We vertrekken om kwart voor vijf en om zes uur landen we in Antananarivo. Bij aankomst op het vliegveld van Tana blijkt dat de rits van een van onze tassen kapot is getrokken. We controleren of we bagage missen en kunnen niet goed zien of er iets weg is. Een zonnebril met koker wordt gevonden op de bagageband en aan ons gegeven

 • Vliegveld van Île St Marie

  Vliegveld van Île St Marie

 • Het is een korte rit naar het hotel. In het hotel is een stroomstoring waardoor een groot deel geen licht heeft. De mensen doen hun best door allerlei lampen te brengen en toch lopen er een aantal mensen te klagen. Mensen, dit is Afrika en daar kan dit gebeuren. Onze kamer heeft wel licht en we controleren de tas waarvan de rits open is gegaan, zover we kunnen zien ontbreekt er niets. De rits is snel gemaakt en voor de zekerheid doen we ducktape om beide tassen.
  Voordat we weer terug gaan naar het vliegveld voor de vlucht naar Parijs checken we de email. In het hotel eten we en daarna wisselen we het grootste deel van onze overgebleven Ariaries om in euro's. Om 22.00 worden we naar het vliegveld gebracht. De tocht door de douane gaat zonder enig probleem, een heel verschil met de aankomst.
  Ons vliegtuig naar Parijs is al geland en we vertrekken net na middernacht. Dit is het einde van een heel geslaagde reis naar Madagaskar.

 • Kamers in het hotel in Antananarivo

  Kamers in het hotel in Antananarivo